Участь Китаю у саміті в Саудівській Аравії свідчить про брак довіри до Путіна та російської перемоги

Участь Китаю у саміті в Саудівській Аравії свідчить про брак довіри до Путіна та російської перемоги

Той факт, що Китай вирішив відвідати мирний саміт в Саудівській Аравії щодо України, свідчить про втрату довіри китайської влади до росії та її політичного керівництва. Таку думку в ефірі "Ми-Україна" висловив директор Центру відносин США-Україна у м. Вашингтон Микола Грицковян.

"Це показує, що Китай має брак довіри до Путіна, росії і до російської перемоги. Китайці, як дивитися на їхню культуру і особливо на політичну культуру, вони все роблять дуже розважливо. І цей крок, що вони беруть участь в цій конференції, це дуже важливий крок. Це показує, що міжнародна підтримка навіть від незахідного світу починає "хитатися" для Путіна. В цій конференції в Саудівській Аравії дуже багато країн беруть участь з Азії, Близького Сходу та Африки. І саме на ті держави розраховувала росія, на їхню підтримку. Але зараз ми починаємо бачити, що "це хитається". І участь "китаюг" у цьому - це великий крок", - пояснив він.

На думку експерта, росія втратила статус надійного партнера для Китаю після того, як ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин здійснив там спробу заколоту.Цей бунт показав китайській стороні нестабільність всередині рф. За оцінкою Грицковяна, нині росія перебуває у такому ж стані, як в 1916 році, він назвав це "передреволюційним етапом" в країні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква раніше розповів, що понад 40 держав-учасників зустрічі у місті Джидда в Саудівській Аравії в суботу й неділю розподілять між собою відповідальність щодо окремих пунктів української “формули миру”.

Головне