У ЗСУ та ТЦК відреагували на ситуацію з військовими на "швидкій" в Одесі: Проводиться перевірка

У ЗСУ та ТЦК відреагували на ситуацію з військовими на

У мережі з'явились фото- та відеоматеріали, на яких зображено, як в Одесі люди у військовій формі на кареті "швидкої" намагалися затримати чоловіка. Здійснити заплановане їм завадила жінка.

У ТПК у коментарі "Ми-Україна" розповіли "йде перевірка всіх обставин ситуації".

Сили оборони півдня України заявили, що командувач призначив проведення службового розслідування. Події буде надано правову оцінку, а причетних - покарано.

"За фактом порушення військовими порядку використання транспортного засобу спеціального призначення і незаконного застосування сили військовою службою правопорядку проводиться перевірка", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, напередодні у ЗСУ розповіли, коли ТЦК припинять роздавати повістки у громадських місцях. У відомстві пояснили, що це станеться після того як відбудеться синхронізація реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" з іншими реєстрами. У Командуванні Сухопутних військ ЗСУ наголосили, що ця система дозволить зменшити корупцію як з боку призовників, так і з боку "військкоматів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міноборони заявили, що на порядку денному відомства не стоїть призову чоловіків до лав ЗС України з-за кордону. Керівник управління преси та інформації МО Іларіон Павлюк пояснив, що непорозуміння виникло через те, що німецькі журналісти змістили акценти в заяві міністра оборони Рустема Умєрова.

 

Головне