У ЗСУ розповіли про особливості замовлених США Україні ракет AMRAAM

У ЗСУ розповіли про особливості замовлених США Україні ракет AMRAAM

У Повітряних Силах ЗСУ розповіли про особливості замовлених Міністерством оборони США для України ракет AMRAAM.

При них розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, замовлені Пентагоном для України ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності AMRAAM є одними з найбільш вживаних ракет у НАТО в авіації.

Ігнат також зазначив, що є різна дальність ураження у цих ракет.

“Ракета з активною головкою самонаведення. Якщо НАТО взяло її на озброєння як основну ракету класу “повітря-повітря”, то вона вартує того. Ці ракети застосовуються не лише з літаків. Ці ракети нам постійно надають для ЗРК NASAMS. Ракета з повітря застосовується на більшу дальність — не потрібно витрачати силу, енергію пального для того, щоб піднятися в повітря, вона запускається з повітряної платформи, тому може пролетіти більше”, — розповів речник.

Він пояснив, що з наземної установки дальність ураження не така висока: NASAMS K-20 має радіус ураження 40 км.

Ігнат також підкреслив, що ракети, які замовляє США для України, це AIM-120 AMRAAM інших модифікацій, які можуть долати 160 км, і є версія 180 км. Цього більш, ніж достатньо, щоб діставати російську авіацію, не заходячи в зону ураження російського ППО.

“Чим далі, тим безпечніше для наших пілотів, і тим небезпечніше для наших ворогів. Для України може бути поставлено, що є на складах. А це уже наступна партія ракет на листопад 2024 року. Озброєння і літаки — це зовсім різні речі. Їх треба виготовити, поставити. Авіація не може літати порожньою, їй потрібно постійно поновлювати боєзапас. Тому нічого дивного в таких замовленнях, контарктуваннях немає”, — підсумував Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони США замовило в американської компанії Raytheon для України виробництво передових ракет класу повітря – повітря” середньої дальності AMRAAM.

Головне