У ЗСУ працюють над збільшенням терміну базової загальновійськової підготовки — Сирський

У ЗСУ працюють над збільшенням терміну базової загальновійськової підготовки — Сирський

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський анонсував плани щодо збільшення тривалості базової загальновійськової підготовки. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. 

Очікується, що цей проєкт стартує вже в жовтні-листопаді 2024 року.

"Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль", — заявив генерал.

На нараді обговорювались актуальні проблеми, що впливають на якість підготовки військовослужбовців, та шляхи їх вирішення. Особлива увага була приділена вдосконаленню навчальних програм та ролі інструкторів у процесі підготовки.

За словами Сирського, ключовим фактором якісної підготовки є залучення вмотивованих інструкторів з бойовим досвідом. У зв'язку з цим розглядається можливість створення Школи інструкторів, яка стане єдиним центром підготовки висококваліфікованого інструкторського складу.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України рішуче спростувало інформацію, опубліковану німецьким виданням BILD, щодо можливого "заморожування" війни. Про це повідомив речник МЗС Георгій Тихий.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові за тиждень ліквідували 8540 окупантів та знищили 1404 одиниці озброєння й військової техніки росіян. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

Головне