У Запоріжжі затримали інформатора ГРУ, який облаштував у квартирі "спостережний пост" за ЗСУ

У Запоріжжі затримали інформатора ГРУ, який облаштував у квартирі

У Запоріжжі затримали місцевого мешканця, який працював на російську розвідку і облаштував власну квартиру під "спостережний пост" для збору інформації про позиції Збройних сил України.

Про це повідомило СБУ на офіційному сайті.

Як з’ясувалося, затриманий - ІТ-фахівець, який встановив у своєму житлі тактичний бінокль з великою кратністю, далекомірною сіткою та компасом. З їх допомогою він намагався виявити місця розташування української артилерії, зокрема реактивних систем HIMARS, та систем протиповітряної оборони.

Також зловмисник відслідковував маршрути руху військових колон та розташування укріпрайонів Сил оборони.

Встановивши координати, чоловік передавав їх російському ГРУ, а за його інформацією окупанти планували завдати серію ракетно-дронових ударів по позиціях українських військових на прифронтових територіях Запорізької області.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено оптику та мобільний телефон, які використовував у злочинній діяльності.

Наразі інформатор затриманий і перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України).

Як писав "Ми-Україна" раніше, поліцейські Івано-Франківського районного управління поліції затримали трьох чоловіків, підозрюваних у нападі на військовослужбовця.

Головне