У Вугледарі залишається ще сто цивільних, росіяни вже майже в центрі міста — Донецька ОВА

У Вугледарі залишається ще сто цивільних, росіяни вже майже в центрі міста — Донецька ОВА

У Вугледарі на Донеччині триває активний російський наступ, російські війська просунулися майже до центру міста . Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його інформацією, у населеному пункті все ще перебуває 107 цивільних осіб, хоча всіх дітей вдалося евакуювати.

Через інтенсивність бойових дій доставка гуманітарної допомоги до міста вкрай ускладнена. Схожа ситуація склалася і в Торецьку, де залишається близько 1500 мирних жителів.

Окупанти систематично обстрілюють усі маршрути постачання гуманітарної допомоги, використовуючи різні види озброєння.

Філашкін наголосив на складності забезпечення цивільного населення необхідною допомогою в обох містах через постійні російські атаки та обстріли.

Нагадаємо, внаслідок російського обстрілу на окупованій Запорізькій атомній електростанції була пошкоджена підстанція, що призвело до знеструмлення лінії живлення ЗАЕС. Про це повідомили в Міненерго.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська 1 жовтня завдали артилерійського удару по зупинці громадського транспорту в Херсоні, внаслідок чого загинуло щонайменше 6 людей.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.