У восьмий день змагань Україна виборола девʼять медалей

У восьмий день змагань Україна виборола девʼять медалей

Україна у восьмий день Паралімпійських ігор виборола ще девʼять медалей й продовжує утримувати сьоме місце в загальному заліку за якістю медалей.

Золоті медалі сьогодні здобули двоє спортсменів: дзюдоїстка Наталія Ніколайчик (вагова категорія до 48 кг, клас J1) та легкоатлетка Марія Помазан (штовхання ядра, клас F35).

Оксана Ботурчук виграла "срібло" з бігу на дистанції 100 метрів у класі Т12. Дистанцію вона пройшла разом з гайдом Микитою Барабановим.Ще одна срібна медаль - на рахунку чоловічої збірної з голболу. Для наших паралімпійців - це перша медаль в цій дисципліні.

Плавці Ярослав Семененко, Анна Гонтар, Олександр Комаров та Ірина Пойда завоювали "бронзу" в змішаній комбінованій естафеті 4х50 метрів. Вони також встановили новий рекорд Європи.

Нагадаємо, українська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик здобула золоту медаль на Паралімпійських іграх-2024 у поєдинку проти японки Шізуки Хайнгай у вазі до 48 кг у класі J1.

Як писали "Ми-Україна" раніше, український паравелосипедист Павло Баль завоював бронзову медаль у гендбайку на Паралімпійських іграх-2024 у класі H5. Це дебютна медаль України в цьому виді велоспорту на Паралімпіаді.

Головне