У ВООЗ заявили про зростання захворюваності на COVID і закликали повернути карантин

У ВООЗ заявили про зростання захворюваності на COVID і закликали повернути карантин

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про зростання захворюваності на COVID-19 і закликали повернути карантин. Людей закликають носити захисні маски і дотримуватись соціальної дистанції.

Відповідну заяву зробив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус на своїй сторінці в Х. За його словами, наразі захворювання дихальних шляхів, які спричинені коронавірусом грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів. Як очікується, захворюваність буде зростати і після зимових свят.

"Продовжуйте використовувати маски, вентиляцію та дистанцію, щоб зменшити вплив, і переконайтеся, що ви та ваші близькі зробили щеплення проти COVID-19 та грипу", - йдеться в дописі гендиректора ВООЗ.

Він також закликав владу країн світу надавати доступ до надійних тестів, методів лікування та вакцин. Це, зокрема, стосується і тих, хто перебуває у "зоні ризику". Крім того, необхідно продовжувати спостереження, секвенування та звітування, аби відстежити еволюцію вірусу COVID-19, та чітко інформувати населення про ситуацію.

Нагадаємо, група сенаторів-представників Республіканської партії закликала Білий дім запровадити тимчасову заборону на поїздки між США та Китаєм. Їх стурбував стрімкий стрибок захворюваності на респіраторні хвороби, який в КНР спостерігається останніми тижнями.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, захворюваність на COVID-19 у світі зросла на понад 50%. У світі зафіксовано збільшення кількості нових випадків на 52% з 20 листопада по 17 грудня 2023 року у порівнянні з попереднім аналогічним періодом, коли було зареєстровано понад 850 тисяч нових випадків.

Головне