У воді поблизу ДніпроГЕС зменшується концентрація нафтопродуктів — Міндовкілля

У воді поблизу ДніпроГЕС зменшується концентрація нафтопродуктів — Міндовкілля

Ситуація на ДніпроГЕС у Запоріжжі після російського обстрілу 22 березня контрольована — витік нафтопродуктів не фіксується. Про це розповіли в Міністерстві захисту довкілля.

У відібраній воді на відстані 1,1 км від ГЕС цей показник уже становить 0,894 мг/дм³ за норми в 0,3 мг/дм³. А в селі Біленьке у районі насосної станції — 0,638 мг/дм³. Дослідження проб на хімічні показники тривають.

З нижнього б’єфу річки Дніпро забір води для питного водопостачання здійснюється лише однією територіальною громадою — Біленьківською. 

Дослідження проб на хімічні показники тривають. Станом на вчора, за даними Держекоінспекції, орієнтовна шкода водним ресурсам склала 159 308 грн.

Триває обрахунок збитків, завданих засміченням ґрунтів та внаслідок викидів шкідливих речовин у атмосферне повітря.

Нагадаємо, масованим ракетним обстрілом Запоріжжя, який армія рф вчинила 22 березня, пошкоджено більш як 450 будинків. Найгірша ситуація - у приватному секторі обласного центра, розповів в ефірі "Ми-Україна" голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Як писали "Ми-Україна" раніше, наразі в Харкові до електропостачання підключили вже 35% житлових будинків, розповів в ефірі "Ми-Україна" харківський міський голова Ігор Терехов.

"Вимкнуте вуличне освітлення, не працює електричний транспорт, просто не вистачає потужності для енергоживлення цих об'єктів", - додав він. 

 

Головне