У ВМС ЗСУ назвали кількість суден, які охороняють Кримський міст

У ВМС ЗСУ назвали кількість суден, які охороняють Кримський міст

Росіяни з огляду нещодавні події взяли Керченський міст під посилену охорону. Незаконну забудову ворожі судна охороняють з південного та південного напрямку, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" речник ВМС Дмитро Плетенчук.

"Прикордонники дуже активні - вісім кораблів та шість катерів охороняють з півночі та з півдня незаконну забудову під назвою "Керченський міст". Така ситуація станом на зараз. Однак, в портах зараз перебуває три носії в готовності, але вони не виведені в море", — розповів він.

Нагадаємо, 12 серпня в Криму посеред білого дня пролунала серія вибухів. Керченський міст швидко оповив дим. За пару годин – ще одна серія вибухів, і знову міст в диму. Окупаційна влада півострова одразу прозвітувала, що місцеве ППО збило начебто всі три ракети, а міст неушкоджений.

Водночас речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук заявив, що Україна тримає під контролем всі військові об’єкти в Криму.

“За неофіційною статистикою у Криму кожні три дні відбувається щось “запальне”. Зараз статистика змінилася, тепер відбувається щонайменше три запальних моменти на день”, – прокоментував він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, шведський виробник підшипників SKF повідомив, що його завод у Луцьку був уражений російською ракетою.

Головне