У ВМС розповіли, скільки рф тримає кораблів у Чорному морі

У ВМС розповіли, скільки рф тримає кораблів у Чорному морі

Російська федерація вивела на бойове чергування в Чорне море корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр".

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ в Telegram.

В Азовському морі знаходяться три кораблі окупантів, але жоден з них не є носієм крилатих ракет "Калібр". У Середземному морі перебувають два російські кораблі, обидва з яких можуть нести крилаті ракети "Калібр" із загальним залпом до 24 ракет.

Крім того, минулої доби в інтересах росії через Керченську протоку в Чорне море пройшли шість суден, з яких п'ять прямували до Босфору. В Азовське море через Керченську протоку увійшли п'ять кораблів.

У відомсті наголошують, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), відключаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Раніше капітан 1 рангу запасу ВМС Андрій Риженко заявив, що російські ракети “Калібр” можуть запускатися з Азовського моря, річки Волга та Каспійського моря в будь який куточок України. Втім, нинішня ситуація змінюється через загрозу українських дронів, які ЗСУ використовує щодня. Через це російські війська тримають свої кораблі в Азовському морі, куди дрони зайти не можуть. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Запорізькій області оголосили день жалоби за загиблими через ворожий удар по Вільнянську.

Головне