У ВМС розповіли деталі про знищений пункт управління рф на танкері "Механік Погодін"

У ВМС розповіли деталі про знищений пункт управління рф на танкері

Українські воїни Повітряних сил напередодні, 11 березня, уразили російський танкер "Механік Погодін". Судно, яке окупанти використовували як командний пункт, було знищено поблизу Кінбурнської коси.

У ВМС ЗС України зазначили, що це судно, власником якого є російська VEB - Leasing OJSC, перебувало у санкційному переліку, а відтак заарештоване. До літа минуло року воно стояло у морському порту Херсона, однак після підриву противником дамби Каховської ГЕС танкер винесло на берег.

"В подальшому, противником на згаданому судні було розгорнуто спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ. Судно періодично використовувалося як платформа для нанесення ударів FPV-дронами по території Херсонської області", - розповіли у відомстві.

У ВМС пояснили, що цей корабель відповідно до міжнародного права визначається військовим об’єктом, оскільки віднесений до "системи РЕБ і збору розвідданих противника, а також систем спостереження, командування та зв'язку". А відтак, його ліквідація не порушила жодних норм. 

Нагадаємо, від дня затоплення українськими морськими дронами-камікадзе ворожого патрульного корабля "Сергей Котов" росіяни поки що так і не виводили свої судна в Чорноморську акваторію. У ВМС ЗСУ пояснили що військовослужбовці рф нині аналізують свої втрати та наголосили на тому, що у Чорному морі ініціатива на боці України

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова української воєнної розвідки Кирило Буданов пояснив, що всі раніше проведені бойові місії ГУР МО на території Криму та в акваторії Чорного моря є складовими підготовчого процесу до серйозної операції на тимчасово підконтрольному росії півострові. 
  


 

 

Головне