У віці 90 років померла відома італійська акторка

У віці 90 років померла відома італійська акторка

У віці 90 років із життя пішла знаменита італійська акторка Сандра Міло, яка зіграла у декількох фільмах кінорежисера Федеріко Фелліні, інформує ANSA.

За словами близьких, Сандра померла у власному будинку в оточенні сімʼї.

Відомо, що аторка брала участь в зйомках близько сімдесяти фільмів. Першу важливу роль знаменитість отримала у 1959 році у фільмі "Генерал Делла Ровере" режисера Роберто Росселліні, де вона зіграла роль жінки легкої поведінки.

Подібну роль італійка зіграла у фільмі Антоніо П'єтранджелі "Adua e le compagne".

Крім того, аторка зіграла у фільмах кінорежисера Федеріко Фелліні "Вісім з половиною" та "Джульєтта і духи". Вона стала музою Федеріко Фелліні. Він ласкаво називав її Сандроккія і зробив зіркою чудових кінострічок.

Варто зауважити, що у 2021 році вона отримала премію Давида ді Донателло - італійський "Оскар" - за кар’єрні досягнення.

Зазначається, що Міло працювала з іншими знаменитими режисерами: Роберто Росселіні, Габріеле Сальваторес, Габріеле Муччіно, Пупі Аваті, Жан Ренуар та Клод Соте.

Нагадаємо, що на фронті виконуючи військове завдання помер український актор театру та кіно Богдан Колесник.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в авіакатастрофі на Карибах загинув відомий голлівудський актор Крістіан Олівер. Також загинули його дві неповнолітні дочки - 10-річна Мадіка та 12-річна Анніка.

Головне