У віці 79 років помер британський актор Бернард Гілл

У віці 79 років помер британський актор Бернард Гілл

У віці 79 років помер британський актор Бернард Гілл, який відомий за ролями у фільмах "Титанік" і "Володар перснів", інформує BBC.

Бернард Гілл народився 17 грудня 1944 року в місті Блеклі, Англія. Вперше він здобув популярність у Великій Британії після ролі Йоссера Г’юза в телевізійному серіалі "Хлопці з Блекстаффа". Ця роль, котра, як говорив актор, "вела його до божевілля", принесла Гіллу численні премії.

Варто зауважити, що за свою тридцятирічну кар'єру він став найбільш відомий за роллю капітана Едварда Джона Сміта у фільмі "Титанік", короля Теодена в кінотрилогії "Володар перснів" та ректора в'язниці Сан-Квентін у драмі "Справжній злочин". 

Серед інших ролей у його багаторічній карʼєрі - серіал "Я, Клавдій" 1976 року, фільми "Ганді" 1982 року, "Ширлі Валентайн" 1989 року, "Цар скорпіонів" 2002 року та "Валькірія" 2008 року з Томом Крузом.

Нагадаємо, що у віці 75 років помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у віці 56 років помер український історик, письменник, видавець, публіцист, громадський діяч і блогер Дмитро Капранов.

Головне