У віці 100 років помер колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер

У віці 100 років помер колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер

У віці 100 років помер колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер.

Про це повідомляється на його персональному сайті

Кіссінджер помер у своєму будинку в штаті Коннектикут.

Довідка.

Генрі Альфред Кіссінджер народився 27 травня 1923 року у Фюрті, Німеччина, в сім'ї ортодоксальних євреїв, які стали об'єктом нацистських переслідувань. У 1938 році вони втекли до Нью-Йорка, шукаючи притулку від нацистського режиму.

Під час Другої світової війни Кіссінджер служив у складі 84-ї піхотної дивізії армії США, бравши участь у боротьбі проти нацистів. Він виконував обов'язки перекладача у розвідці та був відзначений Бронзовою зіркою за свої вагомі внески.

Генрі Кіссінджер відіграв ключову роль у подіях 1970-х років, які суттєво змінили хід світової історії. Він брав участь у переговорах щодо закінчення війни у В'єтнамі, встановлення нормалізованих відносин між США та Китаєм, контролю ядерної зброї та поліпшення відносин між Ізраїлем та арабськими країнами.

Після завершення державної служби у 1977 році Кіссінджер продовжував підтримувати стосунки з Джорджем Бушем-старшим. Коли Буш став президентом, то запропонував Кіссінджеру очолити комісію з розслідування терактів 11 вересня. Втім, той відмовився, оскільки не хотів розкривати інформацію про своїх клієнтів консалтингового бізнесу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США наклали нові санкції на мережу незаконного фінансування Ірану.

Головне