У Вірменії заявили про зрив спроби держперевороту "з російським слідом"

У Вірменії заявили про зрив спроби держперевороту

Слідчий комітет Вірменії порушив кримінальну справу про спробу узурпації влади. За даними відомства, група осіб планувала збройне захоплення влади в країні. Про це повідомляє видання News.am.

Слідство стверджує, що обвинувачені вербували громадян Вірменії та колишніх мешканців Нагірного Карабаху, пропонуючи їм винагороду в розмірі 220 тисяч рублів на місяць. Завербованих відправляли до Ростова-на-Дону нібито для проходження тримісячних військових зборів.

У росії учасників перевіряли на поліграфі та навчали веденню бою в закритих приміщеннях та всередині будівель. Після цього їм розкривали справжню мету – повернення до Вірменії для повалення чинної влади.

Наразі суд заарештував трьох підозрюваних, ще четверо оголошені в розшук. Імена фігурантів справи не розголошуються.

"За вчинення зазначеного діяння порушено кримінальне переслідування щодо семи осіб. Трьох затримано, щодо чотирьох оголошено розшук", - заявили вірменські силовики.

Нагадаємо, у Києві вранці 41-річний чоловік напав на 65-річного відвідувача автозаправки у Святошинському районі. Зловмисник пострілом з рушниці вбив чоловіка.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїль переходить до нової фази війни, зміщуючи фокус на північний фронт. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.

Головне