У Вільнюсі відбувся мітинг на підтримку вступу України до НАТО

У Вільнюсі відбувся мітинг на підтримку вступу України до НАТО

Напередодні саміту НАТО 9 липня о 19.00 на площі Кудіркас у Вільнюсі за місцевим часом відбувся мітинг на підтримку вступу України до Альянсу. Про це повідомляє LRT.

"9 липня ввечері столиця Литви буде переповнена людьми з українськими та литовськими прапорами. Вони прийдуть, щоб підтримати Україну та привернути увагу світу до важливості негайного офіційного запрошення України до НАТО", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головне гасло і хештег заходу - #UkraineNATO33, адже якщо Україну запросять до Альянсу, вона стане 33-м союзником.

Акція є однією з 33 подібних заходів, які відбулися в ці дні по всьому світу. Активісти стояли з плакатами "Україну чекають в НАТО" та "#UkraineNATO33rd" — ключовими меседжами мітингу.

"Досить обіцяти. Треба дати Україні гарантії безпеки й запросити її до НАТО. Росія повинна побачити, що все серйозно, що є кому заступитися за українців!", — заявила громадська активістка з України Влада Думенко.

Учасники акції переконані, що лише НАТО може гарантувати безпеку українців, зупинити кровопролитну війну та запобігти новим атакам з боку росії.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Франція і надалі надаватиме Україні допомогу для захисту від російської агресії.

Крім того, зважаючи на те, що прийдешній саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі – за 32 км від кордону з Білоруссю та за 151 км від росії – Альянс вже перетворив столицю Литви на фортецю. 16 країн-членів блоку вже відправили туди близько 1000 своїх військових для охорони заходу.

Головне