У військкоматі Тернополя побили чоловіків: відкрито кримінальне провадження

У військкоматі Тернополя побили чоловіків: відкрито кримінальне провадження

У військкоматі Тернополя побили чоловіків, відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляє прокуратура у сфері оборони Західного регіону Юлію Шевченко в коментарі виданню "20 хвилин".

Відповідне відео сьогодні, 8 жовтня, поширили місцеві Telegram-канали. Пізніше речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко повідомила, що за даним фактом порушили справу за ч. 5 ст. 426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

На інцидент також відреагував мер Тернополя Сергій Надал.

"Я наполягаю і наголошую для "окремих" працівників ТЦК на коректному ставленні до тернополян, які є мобілізованими. Звертаюсь до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного чи жорстокого ставлення при проведенні мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію", - зазначив він.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний бюджет у 2024 році буде рекордним у контексті дефіциту

"Цей бюджет він рекордний в контексті дефіциту. Якщо ми говоримо про дефіцит державного бюджету у 2024 році, він складає фактично 43 млрд доларів. Якщо подивитися на структуру доходів і видатків, то фактично всі доходи, все, що заробляє країна, на 97% ми витрачаємо виключно на один сектор. Це сектор оборони. Всі інші видатки, в тому числі соціальні, будуть покриті за рахунок внутрішніх і зовнішніх запозичень", - зазначила Забуранна.

 

Головне