У Верховну Раду повертають журналістів: Стефанчук підписав розпорядження

У Верховну Раду повертають журналістів: Стефанчук підписав розпорядження

Спікер парламенту Руслан Стефанчук видав розпорядження про допуск журналістів до Верховної ради під час дії воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Це означає, що представники ЗМІ мають змогу прямо висвітлювати роботу українського парламенту в його приміщенні. Розпорядження схвалює положення щодо акредитації медіа при Верховній раді України на період дії воєнного стану.

"Відтак журналісти медіа мають можливість висвітлювати діяльність Верховної ради України безпосередньо у приміщенні українського парламенту", - йдеться у дописі.

Перед початком робочого дня спікер парламенту Руслан Стефанчук та керівник апарату В’ячеслав Штучний провели нараду з журналістами, де вони розповіли про організацію роботи медіа у прес-центрі Верховної Ради. Вони зазначили, що для журналістів були створені необхідні умови, такі як обладнані робочі місця, зона для брифінгів, можливість записувати інтерв’ю та транслювати засідання.

Під час наради також було пояснено принцип роботи прес-центру під час засідань парламенту та особливості доступу до будівлі з урахуванням питань безпеки та вимог, яких необхідно дотримуватися. Журналістам також показали найближчі укриття в будівлі парламенту, куди вони повинні спускатися під час повітряної тривоги.

Стефанчук підкреслив, що незважаючи на обмеження під час воєнного стану, важливо, щоб журналісти мали можливість висвітлювати роботу парламенту. Також було зазначено, що через безпекові обмеження, максимальна кількість журналістів у прес-центрі обмежена до 30 осіб.

Журналістам було закрито доступ до Верховної ради після початку війни, а трансляція засідань на телеканалі "Рада" була припинена. Тому ЗМІ доводилося отримувати інформацію від окремих депутатів, які повідомляли про прийняті рішення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Кремлі заявили, що французькі солдати в Україні "неминуче" будуть законною ціллю для армії рф.

Головне