У вересні окупанти запустили рекордну кількість дронів-камікадзе, - британська розвідка

У вересні окупанти запустили рекордну кількість дронів-камікадзе, - британська розвідка

За вересень 2024 року росія запустила рекордну кількість ударних дронів-камікадзе, понад 1300 ударних в напрямку України.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Ця цифра є найбільшою кількістю дронів-камікадзе, запущених за один місяць від початку повномасштабного вторгнення. Крім того, очікується, що в жовтні 2024 року росія перевищить цей показник, йдеться у звіті.

У Міноборони Великої Британії також зазначили, що наразі залишається незрозумілим, чи зможе росія підтримувати такі темпи атак до кінця року. Однак, країна ймовірно збільшує свої можливості для масових ударів за рахунок поєднання іранських поставок з нарощенням внутрішнього виробництва дронів.

У британському міністерстві також звернули увагу на те, що росія використовує свої дрони-камікадзе проти багатьох цілей.

"Зокрема проти енергетичної інфраструктури, враховуючи їхню здатність завдавати ударів углиб території України, і таким чином підтримуючи тиск на українську систему протиповітряної оборони", - зауважується у дописі.

Нагадаємо, загарбники вночі 23 жовтня вдарили по Україні 81 безпілотником. Загалом Сили оборони України 57 російських ударних безпілотників. Крім того, Одеська область була атакована керованою авіаційною ракетою Х-31П.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, захисники неба збили 19 російських дронів-камікадзе типу Shahed над Сумщиною.

Головне