У Венесуелі затримали групу іноземців за підозрою в організації замаху на президента

У Венесуелі затримали групу іноземців за підозрою в організації замаху на президента

У Венесуелі затримано групу іноземців, яких підозрюють у змові з метою ліквідації президента Венесуели Ніколаса Мадуро, інформує France24.

"Троє американців, двоє іспанців та громадянин Чехії були затримані у Венесуелі за підозрою у змові з метою дестабілізації країни", - заявили в уряді країни.

Міністр внутрішніх справ Діосдадо Кабелло повідомив, що іноземні громадяни були затримані за підозрою у плануванні нападу на Мадуро та його уряд.

"Ми вважаємо, що уряд Сполучених Штатів має зв’язок із цією операцією", - зазначив Кабелло.

Він додав, що двоє іспанців нещодавно були затримані на південному заході країни.

За словами міністра, також були арештовані троє американців і громадянин Чехії, а змова пов’язана з розвідувальними службами США та Іспанії, а також лідером венесуельської опозиції Марією Коріною Мачадо.

"Ці арешти сталися на фоні загострення напруженості між Венесуелою, США та Іспанією через суперечливі президентські вибори у Венесуелі 28 липня, у фальсифікації яких опозиція звинувачує президента Ніколаса Мадуро", - йдеться в повідомлення.

У минулому Мадуро покладав відповідальність за проблеми, з якими стикається його країна, на Сполучені Штати, які, на його думку, ведуть змову зі своїми опонентами у Венесуелі для його повалення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, посол Сербії в Іспанії Ірена Шарац стала жертвою нападу у центрі Мадрида пізно ввечері 8 вересня. Напад на дипломатку було скоєно, коли вона розмовляла по телефону сербською мовою на вулиці неподалік свого місця проживання.

Головне