У Варшаві сталися сутички між фермерами та поліцією (відео)

У Варшаві сталися сутички між фермерами та поліцією (відео)

У Варшаві продовжується масштабна акція протесту фермерів. Учасники протесту почали кидати в правоохоронців бруківку та запалені фаєри.

За даними польських ЗМІ, відбулися сутички між протестувальниками та поліцією. Учасники протестів кидали у поліцейських фаєри та петарди. Декілька поліцейських отримали поранення, і більше десятка осіб були затримані.

Деякі фаєри, за повідомленнями правоохоронців, були кинуті в бік поліції та будівлі офісу прем'єр-міністра. Толпа скандувала, вимагаючи виходу прем'єр-міністра Дональда Туска.

Крім того, варшавська поліція повідомила, що фермери-протестувальники кидали в поліцейських бруківку.

"У зв'язку з фізичним насиллям деяких протестувальників на вулиці Вейській - по відношенню до працівників поліції - довелося застосувати заходи прямого примусу", - повідомляє столична поліція.

Наразі відомо, що страйки відбуваються не лише у Варшаві, але й в інших частинах Польщі.

Нагадаємо, польські фермери оголосили про продовження протестів на кордоні з Україною до 30 квітня, хоча раніше планували завершити акції до 10 березня. Згідно з офіційним заявленням, протести будуть проходити на контрольно-прикордонному пункті "Гребенне - Рава Руська".

У результаті блокування кордону Україна зазнала збитків у майже 8 мільярдів гривень через недоотримання митних платежів.

Також 6 березня було повідомлено, що Україна готова укласти угоду про обмеження своєї торгівлі з Європейським Союзом в обмін на вирішення конфлікту з Польщею, за умови виконання певних умов.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Німеччина виділяє гроші на закупівлю 800 тисяч снарядів для України.

Головне