У UNITED24 з’явився новий амбасадор - Хосе Андрес: хто він такий

У UNITED24 з’явився новий амбасадор - Хосе Андрес: хто він такий

Відомий шеф-кухар та засновник World Central Kitchen Хосе Андрес став новим амбасадором UNITED24.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров у Telegram.

"Хосе від самого початку повномасштабної війни підтримує Україну конкретними діями. Його благодійна організація World Central Kitchen спочатку працювала на кордоні з Україною, годувавши тисячі українців, які тікали від російських ракет. А потім - відкрила представництва в Києві, Львові та Харкові, щоб продовжити підтримувати українців", - розповів Федоров.

За сім місяців роботи в Україні World Central Kitchen зібрала 300 000 000 доларів для нашої країни та співпрацює з понад 450 закладами харчування.

Крім того, Андрес неодноразово приїжджав до України та допомагав годувати людей в Ірпені, Миколаєві та інших постраждалих містах.

У листопаді 2022 року Президент Володимир Зеленський нагородив Хосе орденом "За заслуги" ІІ ступеня, а на київській Алеї сміливості відкрили табличку з його ім’ям.

Нагадаємо, 5 травня до платформи United 24 приєдналися п’ять нових амбасадорів.

Це науковці та лауреати Нобелівської премії – Пол Нерс (британський біохімік), Едвард Мозер (норвезький психолог) і Мей-Брітт Мозер (психологиня), а також українка Іванна Сахно (українська і голівудська акторка). Вони очолять напрямок “освіта та наука”.

А от амбасадором напрямку гуманітарного розмінування став американський філософ та політичний економіст Френсіс Фукуяма.

Згадані амбасадори, окрім Фукуями, змогли особисто приїхати на саміт. Також в залі були амбасадори медичної допомоги: спортсмен Андрій Шевченко, актор Лів Шрайбер, спортсмен Олександр Усик (відбудова України). А також акторка Кетрін Вінник (відбудова України), сценарист і режисер Мішель Азанавічус (відбудова України), представники гурту Imagine Dragons. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна завоювала 25 медалей за чотири дні Ігор Нескорених.

Головне