У Туреччині невідомий напав зі зброєю на консульство Швеції

У Туреччині невідомий напав зі зброєю на консульство Швеції

У Туреччині, у місті Ізмір, невідомий чоловік вчинив збройний напад на консульство Швеції. Це сталося у вівторок, 1 серпня.

Про це повідомило видання Еuronews. Як зазначається, невідомий вчинив збройний напад на консульство через проблеми із видачею візи.

Попередньо, затриманий мав сирійське громадянство. Водночас мер Ізміру заявив, що напад скоїла "психічно неповноцінна особа".

Відомо, що внаслідок нападу було поранено працівницю консульства. Вона є громадянкою Туреччини. Її було госпіталізовано.

Після нападу міністр юстиції Туреччини Їлмаз Тунч зробив заяву на своїй сторінці в Twitter.

"Я рішуче засуджую збройний напад на будівлю консульства Швеції в Ізмірі. Бажаю якнайшвидшого одужання нашим громадянам, які постраждали внаслідок теракту. Для з'ясування цього лихого інциденту розпочато необхідне судове розслідування. Турецька Республіка є захисником прав і законів місій, що діють у її межах, а наші сили безпеки є гарантією її миру", - написав міністр.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розповів, коли Туреччина розгляне питання вступу Швеції до НАТО. За його словами, це станеться не раніше осені.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, сотні протестувальників увірвалися в посольство Швеції в центрі іракського Багдада, підпаливши його на знак протесту проти спалення Корану в Швеції. За попередньою інформацією, ніхто з співробітників посольства не постраждав. Відомство відмовилося надавати додаткові подробиці.

Співробітники посольства Швеції в Багдаді не відразу відповіли на запити про коментарі, а речник міністерства закордонних справ Швеції відмовився від коментарів.

Головне