У Туреччині людей, які вижили, продовжують діставати з-під завалів

У Туреччині людей, які вижили, продовжують діставати з-під завалів

У Туреччині через тиждень після руйнівного землетрусу рятувальники досі знаходять під завалами людей, які вижили і дочекалися допомоги.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters. Як зазначається, у турецькому місті Кахраманмараші рятувальні бригади виявили у завалах будинку цілу сім’ю. Усі її члени вижили після землетрусу і тиждень провели під руїнами.

При цьому наразі рятувальники пробивають тунель до місця, де перебувають ці люди - бабуся, мама та одномісячна дитина.

Крім того, відомо, що в провінції Газіантеп була врятована 40-річна мешканка Туреччини Сібель Кайя. Вона провела під руїнами свого будинку понад 170 годин, тобто сім діб.

Також ще близько десятка людей витягли живими протягом попередньої доби. Врятованим було від 7 до 62 років, вони пробули під руїнами близько 160 годин.

На цей час у Туреччині підтвердили загибель 29 605 людей. Разом із загиблими в Сирії, тільки підтверджених смертей внаслідок землетрусу вже більше 33 000. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, після двох потужних землетрусів, які відбулись в Туреччині 6 лютого, наразі 20 українських рятувальників допомагають місцевим із розбиранням завалів та пошуком людей. 

Турецький політолог, професор Університету Кахраманмараша Тогрул Ісмаїл розповів, що деякі міста Туреччини після землетрусу майже вщент зруйновані. До того ж наразі в країні працюють рятувальні групи з 56 країн. В цілому на прохання Туреччини про допомогу відгукнулися 86 країн.

Головне