У Туреччині стався потужний землетрус: що відомо

У Туреччині стався потужний землетрус: що відомо

На сході Туреччини, у провінції Кахраманмараш зафіксували підземні поштовхи силою 5 балів за шкалою Ріхтера. Про це повідомляє директорат з питань ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій. 

"Землетрус стався в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш о 9.31. Поштовхи силою 5 балів були зафіксовані з епіцентром на глибині 7 км”, - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що поштовхам силою 5 балів передував землетрус силою 3,8 бала. У провінції були зафіксовані ще щонайменше чотири поштовхи меншої сили - до 2,5 бала.

Підземні поштовхи відчувались у провінціях Кахраманмараш, Адана, Османіє, Газіантеп, Адіяман, Кіліс та Шанлиурфа.

Місцева влада повідомила, що є постраждалі, але їх кількість не уточнили. Наразі проводяться роботи з оцінки збитків, про руйнування не повідомлялося.

Нагадаємо, що поблизу Кримського півострова 1 вересня зафіксували землетрус. Він не становить загрози для населення України.

Як писав "Ми-Україна", південь Японії 8 серпня вранці сколихнув потужний землетрус магнітудою 7,1 бала, що змусило Метеорологічне агентство країни оголосити попередження про можливе цунамі. Підземні поштовхи були зафіксовані на острові Кюсю.

Головне