У Туреччині готується візит президента Ірану та Путіна, - ЗМІ

У Туреччині готується візит президента Ірану та Путіна, - ЗМІ

У Туреччині готується візит президента Ірану Ібрагіма Раїсі наприкінці січня та президента росії Володимира Путіна в лютому. Вони зустрінуться з лідером Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Про це повідомила турецька газета Türkiye.

"Очікується, що 24 січня до Туреччини прибуде президент Ірану Ібрагім Раїсі, який відклав свій візит через теракт у місті Керман, а 12 лютого - президент росії Володимир Путін", - повідомила газета.

При цьому згідно з інформацією, яку газета отримала з дипломатичних джерел, візит Ібрагіма Раїсі стане важливим етапом у продовженні діалогу на високому рівні між Іраном і Туреччиною. Це також буде нагодою для обговорення питань спільного порядку денного. Джерела розповіли, що Раїсі передадуть прохання, яке стосується продовження боротьби з усіма терористичними організаціями. Особливо йдеться про терористичну організацію "Робітнича партія Курдистану" та її продовження в Ірані, "Партію вільного життя в Курдистані". Між Іраном та Туреччиною прокладений 530-кілометровий кордон.

Під час візиту Раїсі в Анкарі також відбудеться 8 засідання Ради співробітництва високого рівня між Туреччиною та Іраном. Між країнами планується підписати "близько 10 угод у галузях культури, науки, медіа, внутрішніх справ, транспорту, торгівлі та економіки".

Більше подробиць про візит російського президента газета не повідомила.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки надіслали Ірану приватне повідомлення щодо відповідальності підтримуваних Тегераном хуситів за атаки на судна в Червоному морі.

Головне