рф не готується використовувати ядерну зброю в Україні, – директор ЦРУ

рф не готується використовувати ядерну зброю в Україні, – директор ЦРУ

Наразі російська федерація не веде підготовку до використання ядерної зброї в Україні.

Про це заявив директор ЦРУ Вільям Бернс під час брифінгу.

"ЦРУ не бачить ознак підготовки росії до використання ядерної зброї в Україні найближчими днями і тижнями" - заявив Берн під час виступу на безпековому форумі.

Раніше заступник голови радбезу рф Дмитро Медведєв знову завів свою ядерну риторику і пригрозив ударом по трьох українських атомних станціях. 

До слова, від початку війни з Україною російські не тільки пропагандисти, а й високопосадовці неодноразово виступали із завуальованими або прямими погрозами ядерної ескалації. Особисто Путін у грудні міркував про можливість зміни ядерної доктрини та внесення до неї превентивного удару.

Згодом самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні політики "власними руками кладуть голову Європи на ядерну гільйотину".

Нагадаємо, Північна Корея знову пригрозила США ядерним ударом. Це сталося через входження американського стратегічного підводного човна до порту на півдні Південної Кореї.
 
У центрі уваги опинився атомний підводний корабель США USS Kentucky, оснащений балістичними ракетами класу “Огайо”. Судно прибуло в порт міста Пусан на початку поточного тижня.

У Південній Кореї заявили, що як прибування американського корабля, так і перша зустріч Консультативної групи з ядерних питань (NCG) є лише “захисними заходами протидії” ядерним та ракетним загрозам з боку режиму Кім Чен Ина.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо вкотре вдарило “Калібрами” по Одесі рано-вранці 21 липня. Ракети ворог запускав з Чорноморської акваторії.

Головне