У ЦПД розповіли про нові фейки росіян щодо мобілізації в Україні

У ЦПД розповіли про нові фейки росіян щодо мобілізації в Україні

росія продовжує розповсюджувати дезінформацію щодо України. Цього разу окупанти розповідають про нібито підготовку в Україні мобілізації жінок та зниження віку мобілізації. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації.

"Ворог продовжує поширювати дезінформаційні та маніпулятивні повідомлення про підготовку в Україні мобілізації жінок та зниження віку мобілізації. 

Пропагандистські ресурси рф активно поширюють інтерв’ю одного з українських військових щодо можливості зниження віку мобілізації до 23 років та поширення мобілізації на жінок. При цьому ru-пропаганда маніпулює інформацією, видаючи особисті думки окремої людини за позицію Української держави", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД наголосили, що такими діями росіяни намагаються сіяти поміж українців панічні настрої, провокувати розкол всередині українського суспільства та налаштовувати цивільних проти військових.

Водночас у Центрі протидії дезінформації нагадали - мобілізація жінок в Україні не планується, а мобілізаційний вік починається з 25 років.

Як повідомляли "Ми-Україна", завдяки зусиллям органів прокуратури 775 засуджених вже отримали можливість поповнити лави Збройних сил України.

Головне