У ЦПД попередили про фейкові листи від ДСНС з даними про обстріл Рівненської АЕС

У ЦПД попередили про фейкові листи від ДСНС з даними про обстріл Рівненської АЕС

В Україні почали надходити електронні листи, які начебто надіслані від Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС). У цих повідомленнях йдеться про ракетний обстріл Рівненської АЕС, що нібито спричинив підвищений рівень радіації, а також надаються інструкції щодо евакуації та посилання на сумнівні ресурси.

У Центрі протидії дезінформації наголосили - такі листи від ДСНС є фейком.

За даними ЦДП, наразі немає жодних підтверджень про ракетний обстріл АЕС або підвищення рівня радіації. При цьому зазначається, що листи не були надіслані від офіційної пошти ДСНС, а також немає жодних ознак злому поштових скриньок служби.

Тому у Центрі заявили - ці електронні листи є частиною російської інформаційної атаки, метою якої є посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські державні структури та знизити рівень довіри до них.

“Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції”, - наголошує Центр протидії дезінформації.

Нагадаємо, в мережі поширюється дезінформація про те, що 16 вересня Український Червоний Хрест планує роздати продуктові набори кожній родині в Україні на честь 30-річчя організації.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Київська міська військова адміністрація попереджає про небезпечні метеорологічні явища в столиці. У найближчу годину та до кінця дня очікується поривчастий вітер, місцями шквальний, швидкістю до 15-20 м/с.

Головне