У ЦПД пояснили навіщо росія лякає підривом дамб у Києві та Каневі

У ЦПД пояснили навіщо росія лякає підривом дамб у Києві та Каневі

Представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Україна буцімто влаштує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища. У Центрі протидії дезінформації повідомили, навіщо робить такі заяви.

Головна мета — паніка. В українське суспільство вкидаються наративи про необхідність "миру будь-якою ціною", тобто де-факто капітуляції.

У ЦПД наголосили, що попри все у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева.

"Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною", – йдеться у повідомленні.

Також спеціалісти додають, що попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева.

"Цими заявами кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність "миру будь-якою ціною", тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки росії", – пояснюють фахівці Центру.

Нагадаємо, у російському міністерстві закордонних справ кажуть, що Україна начебто готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб нібито звинуватити в цьому росію. Про це на брифінгу повідомила речниця МЗС рф Марія Захарова.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство оборони України анонсує бета-тест нового мобільного застосунку “Армія+”, який має стати цифровим помічником для українських військових.

Головне