У ЦПД пояснили для чого Путін особисто озвучує фейк про буцімто спроби України вдарити по курській АЕС

У ЦПД пояснили для чого Путін особисто озвучує фейк про буцімто спроби України вдарити по курській АЕС

Центр протидії дезінформації (ЦПД) розкрив справжні мотиви заяви Путіна про нібито плани України атакувати Курську АЕС. За словами керівника ЦПД Андрія Коваленка, ця заява є елементом масштабної дезінформаційної кампанії Кремля, спрямованої на протидію успішним операціям Збройних Сил України в Курській області.

Коваленко пояснює, що початковий план росіян, який передбачав звинувачення України в ядерному тероризмі після гіпотетичного штурму АЕС, зазнав краху. Не маючи альтернативного сценарію, російська влада вдалася до прямих звинувачень, залучивши до цього процесу самого Путіна.

Експерт застерігає, що росія може вдатися до провокації самостійно, намагаючись надати їй міжнародного резонансу. "Загроза ядерної провокації з боку рф є цілком реальною, особливо враховуючи особисте втручання Путіна", - підкреслив Коваленко.

"Бажаний сценарій росіян зі штурмом Силами оборони курської АЕС для подальшого звинувачення в ядерному тероризмі розсипався, але альтернативного в них нема, тому до пропаганди загрози ядерного терору підключився Путін", — зазначив керівник ЦПД Андрій Коваленко.

Нагадаємо, в Україні 23 серпня  очікується мінлива хмарність. На сході, а також у Дніпропетровській та Запорізькій областях можливі короткочасні дощі та грози.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у столичному Центральному Будинку художника відкрилася значуща мистецька подія. Національна спілка художників України представила два амбітні проєкти, що охоплюють понад 300 творів провідних українських митців з усіх регіонів країни.

Головне