У ЦНС розповіли про спроби окупантів вербувати українську молодь на ТОТ

У ЦНС розповіли про спроби окупантів вербувати українську молодь на ТОТ

Російські окупанти продовжують спроби вербування української молоді на захоплених територіях. Роблять вони це через так звані молодіжні центри, повідомили у Центрі національного спротиву.

"Росіяни продовжують політику знищення цілого покоління нації шляхом промивання мізків українській дітям. Ворог створив низку "молодіжних центрів" на тимчасово окупованих територіях, куди вербує українську молодь. Саме ці центри та завезені з рф координатори несуть відповідальність за політику зміни самоідентифікації українців", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦНС пояснили, як саме росіяни "промивають мізки" українській молоді.

"На ТОТ Херсонщини до дня студента у відповідних центрах організували "інтелектуальну" гру "Росквіз". Гра складалася з 3 блоків: "Історія росії", "Народи росії", "росія в особах". Командам задавали по 30 питань. Звичайно, що ці питання суто про викривлене бачення історії поневолених народів та кремлівських діячів", - зазначили у Центрі нацспротиву.

Також там наголосили, що молодь фактично змусили брати участь у цій вікторині.

"Кожен "навчальний заклад" мав план з визначеної кількості студентів, які мали відвідати ці ігри", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські загарбники змушують підлітків вступати у псевдоуніверситети на окупованих територіях. Для цього росіяни створили фейкові внз на базі захоплених приміщень українських університетів. Викладають у цих "закладах" люди без фаху, які замінили українських викладачів.

Головне