У церковних лавках УПЦ МП виявили антиукраїнську літературу

У церковних лавках УПЦ МП виявили антиукраїнську літературу

Служба безпеки України виявила у церковних лавках УПЦ МП антиукраїнську літературу. Зокрема, проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну рф проти нашої держави, інформує пресцентр СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що виготовляли таку літературу на Тернопільщині.

"Партії ворожих примірників виявлено в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві на території однієї з мереж церковних лавок УПЦ МП. Власники цих крамниць оптом замовляли пропагандистську літературу в типографії на Тернопільщині", - йдеться у повідомленні.

СБУ ініціювала судово-лінгвістичну експертизу, яка підтвердила - у виданнях дійсно виправдовувалася збройна агресія росії проти України, містилися заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості.

"Масове поширення провокативних видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь рф", - наголосили у Службі безпеки.

На підставі зібраних доказів власниці однієї з крамниць оголосили підозру відповідно до ч.1 ст. 300 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію).

Нині продовжується розслідування для встановлення усіх обставин злочину.

Як повідомляли "Ми-Україна", завдяки СБУ суд на 15 років відправив у місця позбавлення волі проросійського агента, який збирав інформацію для завдання ракетного удару по ТЕЦ у Миколаєві.

Головне