У центрі Києва стався обвал стіни на будівництві: є загиблий та поранені

У центрі Києва стався обвал стіни на будівництві: є загиблий та поранені

У Києві стався обвал стіни на будівельному майданчику, що призвело до загибелі одного будівельника. Ще трьох госпіталізували.

Про це повідомлено у Головному управлінні Національної поліції міста Києва.

За попередніми даними, під час будівельних робіт сталося обвалення стіни, у результаті чого один будівельник загинув, інший отримав травми, йому надається медична допомога. Після з'ясування всіх обставин буде вирішуватися питання щодо кваліфікації цього інциденту.

Головне управління ДСНС України у Києві додає, що рятувальники надали допомогу постраждалому внаслідок обвалення стіни.

За інформацією Київської міської державної адміністрації, обрушення стіни сталося під час ремонту опорної стіни на вулиці Лютеранській, 7/10.

Пресслужба Київської міської прокуратури повідомила, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людини (ч. 2 ст. 272 КК України).

"Внаслідок отриманих травм один з робітників загинув на місці, ще трьох госпіталізовано до лікарні", - зазначається у повідомленні прокуратури.

В рамках розслідування вживаються заходи для встановлення всіх обставин інциденту. За статтею передбачено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сейм Польщі висловив вотум недовіри до уряду Моравецького. Таким чином Моравецький піде у відставку, а Сейм обиратиме нового прем'єра.

Головне