У центр Мюнхена привезли трибуну харківського стадіону "Сонячний"

У центр Мюнхена привезли трибуну харківського стадіону

У центр Мюнхена привезли трибуну харківського стадіону "Сонячний", його збудували Україною до "Євро-2012" і зруйновано російськими військами у травні 2022 року. Про це повідомила пресслужба Української асоціації футболу.

Українська асоціація футболу провезла трибуну через всю Європу, щоб вона свідчила перед світом — футбол не поза війною. Адже понад 500 спортивних обʼєктів постраждали від бомбардувань та ракетних ударів росії. 

“Трибуна поєднана з інтерактивною інсталяцією: відвідувачі зможуть прочитати й почути історію “Сонячного”, який був тренувальною базою збірної Нідерландів на Євро-2012, а потім став головним тренувальним стадіоном для національної команди України. VR-окуляри перенесуть кожного на стадіон у реальному часі, щоб побачити, який вигляд він має після російського удару”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 17 червня, збірна України проведе перший матч на ЄВРО 2024 проти Румунії. Ще два поєдинки за участі України відбудуться 21 та 26 червня. Національний телемарафон "Єдині новини" транслюватиме всі матчі збірної.

Як писали "Ми-Україна" раніше, постраждалі в аварії автобуса в румунському повіті Констанца пройшли медичний огляд, після якого продовжили свою поїздку іншим автобусом. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Головне