​У трьох областях України викрили незаконні рубки дерев на майже 15 млн грн

​У трьох областях України викрили незаконні рубки дерев на майже 15 млн грн

Правоохоронці викрили випадки незаконної рубки дерев у Закарпатській, Харківській та Хмельницькій областях. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

На Харківщині підозру оголосили майстру лісу Таранівського лісництва Філії "Зміївське лісове господарство", який допустив незаконні порубки лісу на ввірених йому ділянках.

У 2023 році на території лісництва проводилися санітарні рубки дерев. Через небажаність посадовця було незаконно зрубано приблизно 200 дерев.

Завдані збитки держави оцінили у 2,6 мільйони гривень. Майстер лісу не тільки допустив незаконні рубки, а й ще не захистив охорону деревини, через що її безперешкодно вивезли з території лісництва.

На Хмельниччині працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева, чим завдала державі збитків на більш ніж 1 мільйони гривень.

На Закарпатті колишні головний лісничий та інженер держпідприємства "Хустське лісове дослідне господарство" допустили незаконні рубки на понад 10,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, у Саксаганському ТЦК Кривого Рогу помер військовозобовʼязаний чоловік. На думку родичів, його побили, що й призвело до загибелі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, балкер ALEXIS, який рухався маршрутом з України в Єгипет, 7 травня заблокував рух протокою Босфор. Вантажний корабель зазнав відмови двигуна після чого сів на мілину, пише CNN Turk.

Головне