У трьох областях України перевищено рівень захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19: де саме

У трьох областях України перевищено рівень захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19: де саме

Міністерство охорони здоров'я України зафіксувало перевищення рівня захворюваності на ГРВІ, грип і COVID-19 у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

За даними відомства, протягом минулого тижня - з 22 по 28 січня - на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли 185 402 українці, з них 96 120 - діти віком до 17 років. До лікарень було доставлено 6 120 хворих, з них 2 607 дітей. У 3 492 осіб діагностували коронавірус.

"Медики повідомили про 34 летальні випадки серед хворих на коронавірусну інфекцію та вісім - серед хворих на грип. Усі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та не були вакциновані проти COVID-19", - наголосили у МОЗ.

Також у Міністерстві додали, що у пʼяти областях, а саме у Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській зафіксовано середній рівень захворюваності.

Крім того у МОЗ пояснили, які симптоми має кожне з захворювань:

  • грип починається з різкого підйому температури, згодом зявлються респіраторні симптоми - кашель, утруднене дихання, біль у горлі;
  • COVID-19 починається з респіраторних симптомів і лише потім з'являється температура.


За перших ознак захворювання рекомендовано звернутися до сімейного лікаря, а не вдаватися до самолікування. Під час хвороби варто подбати про безпеку людей навколо, зокрема потрібно залишатися вдома та користуватися індивідуальним посудом.

Як повідомляли "Ми-Україна", в мерії Києва рекомендували жителям повернутися до маскового режиму через зростання захворюваності на Covid-19.

Головне