У Торецьку на Донеччині бої йдуть за кожен підʼїзд, - речниця ОТУ "Луганськ"

У Торецьку на Донеччині бої йдуть за кожен підʼїзд, - речниця ОТУ

У Торецьку точаться запеклі вуличні бої, ситуація залишається нестабільною. Речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини" про критичну ситуацію в Торецьку на Донеччині, де тривають інтенсивні бої за кожен під'їзд.

За її словами, російські окупанти зуміли закріпитися на східній околиці міста та просунутися вулицею Центральною у напрямку шахти "Центральна". Ворог застосовує тактику масованих артилерійських обстрілів з подальшими штурмами малими групами по 3-5 осіб, які тривають цілодобово.

"Ситуація постійно змінюється. Ми відбиваємо вогневі позиції противника, відновлюємо втрачені та всіма силами стримуємо просування окупантів, незважаючи на втрати," - наголосила Бобовнікова.

Паралельно тривають бої за селище Нелипівка на північний захід від Нью-Йорка, де ворог застосовує аналогічну тактику. На Сіверському напрямку противник намагається використовувати різноманітну техніку, включаючи БМП та мотоцикли. Зокрема, 6 жовтня під час невдалої спроби штурму на мотоциклах ворог втратив 20 військовослужбовців та техніку.

"То ми відбиваємо в окупантів вогневі пункти, то вони десь знищують наші, але ми їх постійно відновлюємо і намагаємося повертати те, що захопили окупанти, і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало", - повідомила вона в ефірі телемарафону.

Щодо Часового Яру, речниця ОТУ "Луганськ" зазначила, що ситуація там складна, але контрольована. Українські підрозділи успішно стримують ворога, який наразі не має можливості оточити місто.

"Незважаючи на постійні спроби противника просунутися вперед, наші захисники тримають оборону та не дають ворогу реалізувати свої плани," - підсумувала Бобовнікова.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська вдруге за два дні атакували цивільне судно в Одесі. Внаслідок ракетного удару по судну “OPTIMA” під прапором Палау загинула одна людина, ще пʼятеро членів екіпажу отримали поранення.

Головне