У Токіо завершилось зведення найвищого хмарочоса в Японії: висота становить 330 м

У Токіо завершилось зведення найвищого хмарочоса в Японії: висота становить 330 м

Будівництво найвищого хмарочоса в Японії офіційно завершено. Найвищий житловий будинок в країні під назвою Azabudai Hills і заввишки у 330 м звели у столичному Токіо. Як пише Kyodo News, попередній "рекордсмен" держави був на 30 м нижчим.

Місцева компанія з управління нерухомістю Mori Building повідомила, що багатоквартирна "висотка" нараховує 64 наземних поверхів та ще п'ять - підземних. На горішніх поверхах розташували резиденції зі спа-салонами та іншими ексклюзивними послугами, які надаватиме оператором готельної компанії Aman Resorts. На додачу до цього, у хмарочосі знаходитиметься Британська школа в Токіо, медзаклад від університету Кейо, а також офіси компаній, роздрібні магазини та ресторани.

Видання зазначає, що вже за чотири роки Azabudai Hills втратить свій титул. Очікується, що у 2027 році добіжить кінця будівницво хмарочосу висотою у 390 м. Його зведенням займається компанія Mitsubishi Estate Co.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 3 липня у Токіо пролунав вибух у центральній частині міста. Подія сталась в одній з багатоповерхівок, на першому поверсі якої знаходились заклади громадського харчування. Надзвичайна подія відбулася у районі Мінато, що розкинувся поблизу залізничної станції Сімбасі.

Головне