У Тихому океані впали два вертольоти ВМС Японії

У Тихому океані впали два вертольоти ВМС Японії

Два вертольоти Ш-60К ВМС Японії, кожен з чотирма членами екіпажу, зазнали аварії в Тихому океані під час нічних тренувань. Рятувальні служби розпочали пошук зниклих безвісти.

Про це повідомляє The Associated Press.

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара заявив, що зв'язок із вертольотами втрачено пізно ввечері 20 квітня неподалік від острова Торісіма в Тихому океані, близько за 600 кілометрів на південь від Токіо. Один з восьми членів екіпажу був піднятий з води, проте його стан залишається невідомим.

Причина аварії наразі не встановлена, зауважив Кіхара, додавши, що рятувальним операціям надано пріоритет. Ведуться пошуки та рятувальні роботи, у які залучено вісім військових кораблів і п'ять літаків. Фрагменти, які, ймовірно, належать одному з вертольотів Ш-60К, вже знайдено.

Два вертольоти, відомі як Seahawk, розроблені компанією Sikorsky, брали участь в нічних протичовнових навчаннях і втратили зв'язок.

За інформацією представників оборонного відомства, в навчаннях брали участь лише військово-морські сили Японії, а іноземні літаки чи кораблі не були присутні в районі події.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку квітня в Альпах розбився гелікоптер з туристами. Внаслідок цього інциденту загинули троє осіб, а ще троє отримали поранення.

Головне