Вибухова хвиля відчувалась за 30 км: у Ташкенті біля аеропорту стався вибух

Вибухова хвиля відчувалась за 30 км: у Ташкенті біля аеропорту стався вибух

У ніч на 28 вересня в Ташкенті, столиці Узбекистану, стався потужний вибух, який спричинив велику пожежу. Подія трапилася близько третьої години ночі.

Про це повідомили МНС Узбекистану.

За попередньою інформацією, подія сталася в районі митного складу Ташкентського аеропорту.

Будинки, що знаходяться поруч з епіцентром вибуху, зазнали пошкоджень, включаючи вибиті вікна та обвалені стелі.

Вже відомо, що у момент вибуху в будівлі перебували співробітники аеропорту. Достеменно невідомо, скільки осіб постраждали, але за повідомленнями деяких ЗМІ "лікарні переповнені". На місці події працюють десятки карет швидкої допомоги. Також очевидці повідомляють про велику кількість постраждалих.

В мережі пишуть, що вибухову хвилю відчули на відстані до 30 кілометрів від епіцентру події.

Згодом з'ясувалося, що вибух і пожежа сталися в Сергелійському районі на одному із складів, що розташований в масиві "Строїтєль", де зберігалися електромобілі. За даними місцевого МНС, причиною пожежі стало влучання блискавки.

На місце події було відправлено 16 пожежно-рятувальних екіпажів і три автодрабини. За даними Міністерства надзвичайних ситуацій, інформація про жертв і постраждалих поки недоступна.

Наразі усі рейси в аеропорту скасовано.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 26 вересня у тимчасово окупованому Бердянську пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі повідомляють, що під час вибуху на кілька хвилин зникло світло у будинках.

Головне