У Тайвані заявили, що США повинні продовжити допомагати Україні задля стримування Китаю

У Тайвані заявили, що США повинні продовжити допомагати Україні задля стримування Китаю

Сполучені Штати Америки повинні продовжувати поставки зброї в Україну, адже якщо цього не станеться, Китай може розпочати агресію проти Тайваню. Про це заявив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву.

За його словами, припинення поставок американської зброї в Україну посилить пропаганду Пекіна про те, що США є ненадійним партнером.

"Коли нас запитують, чи це нормально, що Сполучені Штати залишають Україну, відповідь - ні", - наголосив голова МЗС Тайваню.

Водночас він додав, якщо росія зможе окупувати більшу частину України, це буде розглядатися як перемога авторитарних держав, адже нині росія, Китай, Північна Корея та Іран пов’язані.

"Китайські чиновники думають так: "Добре, оскільки росія змогла це зробити, ми також зможемо це зробити". Тому рішучість Сполучених Штатів у наданні підтримки країнам, які потерпають від авторитарної агресії, дуже важлива", - наголосив Ву.

Як повідомляли "Ми-Україна", посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на нічну комбіновану атаку російських окупантів на українську територію 29 березня. Вона сказала, що "варварські зусилля рф - безконтрольні".

Головне