У Таганрозі та Курську вночі прогриміли вибухи: що відомо

У Таганрозі та Курську вночі прогриміли вибухи: що відомо

В російському місті Таганрозі на територію авіаційного підприємства, що є частиною науково-технічного комплексу імені Берієва, намагалися здійснити напад безпілотники.

Про це пишуть низка росЗМІ.

Жителі повідомляли про численні вибухи у місті, ймовірно, це була спроба масованої атаки безпілотників та роботи систем протиповітряної оборони. Вибухи тривали близько 30-40 хвилин, під час яких було налічено понад 20 вибухів у небі.

Системи протиповітряної оборони нібито активно працювали, намагаючись відбити атаку безпілотників.

Губернатор Ростовської області Голубєв повідомив, що сили протиповітряної оборони в Таганрозі відбили масовий напад дронів, але наслідки цього на землі ще уточнюються.

Відомо, що поранення отримав співробітник МНС, який брав участь у ліквідації наслідків. Потерпілого госпіталізовано. Також у місті спалахнув дах багатоповерхівки в Таганрозі.

Тим часом у міноборони рф заявили, що було "перехоплено та знищено 47 українських дронів". 

Крім того, жителі Курська спостерігали чотири вибухи у небі та отримали рекомендацію влади сховатися в приміщеннях без вікон та з міцними стінами або знайти притулок у найближчій будівлі.

Губернатор Курської області Старовойт зазначив, що сили протиповітряної оборони збили український безпілотник, але наслідки на землі також ще уточнюються.

РосЗМІ пишуть, що вибухало у Білгородській, Курській, Волгоградській та Ростовській області.

Довідка.

Підприємство у Таганрозі спеціалізується на будівництві та ремонті військових транспортних літаків різних моделей, включаючи Іл-76, А-50, Іл-78 та інші. Раніше цей завод також виготовляв стратегічні бомбардувальники, такі як Ту-95, Ту-142 та інші.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з тимчасово окупованих територій повернули ще 10 українських дітей.

Головне