У Сумах створили військову адміністрацію: указ президента

У Сумах створили військову адміністрацію: указ президента

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким була створена міська військова адміністрація в Сумах, призначивши на посаду її керівника чинного заступника голови Сумської обласної військової адміністрації Олексія Дрозденка.

Ця інформація міститься в указі президента №720/2023.

"Призначити Дрозденка Олексія Олександровича начальником Сумської міської військової адміністрації Сумського району Сумської області", - йдеться у повідомленні.

Вказаний указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з розпорядженням президента України №184/2023-рп, Олексія Олександровича Дрозденка було призначено начальником Сумської міської військової адміністрації.

Раніше він обіймав посаду заступника голови Сумської обласної військової адміністрації, призначений на цю посаду 30 червня 2023 року. Дрозденко є деканом факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету і має науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань здійснює обшуки у спільників народного обранця, який є ініціатором незаконної схеми вивезення чоловіків призовного віку за кордон.

Відповідно до проведеного розслідування, нардеп організував незаконну схему та використовував свою контрольовану громадську організацію для введення ухилянців в систему "Шлях" під видом волонтерів.

Зафіксовано, що в результаті цього він нелегально перевіз через кордон брата своєї дружини, який мав призовний вік. Нардеп зберігав частину необхідних документів для вивезення ухилянців за кордон у свого колишнього помічника, який є депутатом Київської обласної ради восьмого скликання, а також у свого близького родича.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у жовтні імпорт вживаних авто збільшився на 32,7%.

Головне