У Сумах правоохоронці продали гуманітарну допомогу ЗСУ на понад 1 млн гривень

У Сумах правоохоронці продали гуманітарну допомогу ЗСУ на понад 1 млн гривень

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох правоохоронців з Сум. За даними Державного бюро розслідувань, чоловіки привласнили та продали майже 15 тисяч пачок цигарок з гуманітарної допомоги вартістю понад 1 млн гривень. Про це повідомили у ДБР 31 жовтня.

За інформацією Державного бюро розслідувань, фігуранти підробили листи від імені керівництва однієї з військових частин, із якими звернулися до представників тютюнової компанії. У листах вони просили надати цигарки, як гуманітарну допомогу для військових.

Вони отримали від виробника 15 тисяч пачок цигарок на суму понад 1 млн грн. Але до військових цигарки не потрапили. Надалі чоловіки продали тютюнові вироби на місцевому ринку та через Інтернет, йдеться в повідомленні.

Двоє правоохоронців обвинувачуються у продажі товарів безоплатної допомоги, підробленні офіційного документа та використанні підробленого документа.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до сім років з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-україна" раніше, міністерство оборони в результаті вибіркової перевірки виявило зловживань на 123 мільйонів гривень із виплат військовослужбовцям, які не брали участі в бойових діях і не виконували бойових завдань.

Головне