У Судані збили вантажний літак з, ймовірно, росіянами на борту

У Судані збили вантажний літак з, ймовірно, росіянами на борту

В Судані збито вантажний літак 21 жовтня, на борту якого, ймовірно, знаходилися російські громадяни.

Про це повідомило російське посольство в Судані.

Посольство посилається на інформацію, що надійшла від Сил швидкого реагування Судану, що вони збили вантажний літак на заході країни. За їх словами, серед екіпажу були росіяни.

Посольство зазначило, що катастрофа сталася в регіоні Дарфур, де тривають бойові дії, що ускладнює ситуацію.

Згідно з даними Sudan War Monitor, інцидент стався близько 04:00 (03:00 за київським часом). Військові RSF заявили, що збили літак Антонов, який використовувався суданськими військовими як бомбардувальник. Проте, за залишками літака, це був російський Іл-76, ймовірно, він перевозив вантаж для самих RSF.

Один із загиблих був ідентифікований як головний інженер Airline Transport Incorporation FZC, компанії, яка базується в ОАЕ та має зв'язки з Киргизстаном. Інший член екіпажу нібито мав російський паспорт. Інформації про тих, хто вижив, наразі немає.

Напередодні українські оборонці здійснили удар по військовому аеродрому "Липецьк-2", що у Липецькій області рф. Ціллю атаки стали склади з боєприпасами та пальним для літаків, а також ангари, де окупанти тримають свою авіацію. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Ллойд Остін заявив, що втрати російських військ з лютого 2022 року перевищили втрати, які Москва зазнала після Другої світової війни.

Головне