У Стамбулі спустили на воду корвет для України "Гетьман Іван Виговський"

У Стамбулі спустили на воду корвет для України

У Туреччині спустили на воду другий корвет класу "Ada" "Гетьман Іван Виговський", який побудували для України. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Корвет спорудили на суднобудівному заводі в Туреччині для потреб ВМС України.

Завдяки судну такого класу вдасться захищати національні інтереси нашої держави не лише в Чорному та Азовському морях, а й, зокрема, у Середземному морі та Атлантичному океані, зазначила Олена Зеленська, яка взяла участь у церемонії спуску на воду корвета.

Корвети "Гетьман Іван Виговський" та "Гетьман Іван Мазепа", через російську агресію будувалися у Туреччині.

Перший корвет 29 травня вийшов на ходові випробування.

"Корвети "Гетьман Іван Виговський" та "Гетьман Іван Мазепа", які через російську агресію будувалися у Туреччині, оснащені найсучаснішим озброєнням і стануть вагомим доповненням до нашого флоту, підвищуючи обороноздатність України", - зазначив він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс висловили привітання Евану Гершковичу та Полу Вілану з нагоди їхнього звільнення з російського полону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія країни-агресорки росії у пʼятницю, 2 серпня, здійснила чотири обстріли прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

Головне