У США знайшли "загублений" в неділю винищувач-невидимку F-35

У США знайшли

В американському штаті Південна Кароліна у понеділок, 18 серпня, знайшли уламки винищувача F-35 Корпусу морської піхоти, який зник за день до того, після того, як з нього катапультувався пілот.

Як пише The Guardian із посиланням на дані Об'єднаної бази морської піхоти Чарльстона, поле уламків від літака знаходилося у сільській місцевості округу Вільямсбург. Місце падіння борту знаходиться приблизно за дві години їзди на північний схід від військової бази. Місцевих попросили уникати цього району, поки там працюють спеціалісти.

Влада займалась пошуком винищувача від моменту, коли пілот, ім'я якого не розголошується, зістрибнув із парашутом у безпечне місце в районі Північного Чарльстона близько 14:00 17 серпня, а літак продовжив рух на авіапілоті. Льотчика одразу доправили до лікарні, стан - стабільний.

У Корпусі морської піхоти розповіли, що це вже третя подія, задокументована як "інцидент класу А" за останні шість тижнів. До них відносяться події, збитки від яких сягають 2,5 мільйона доларів і більше; випадки зі знищенням літаків Міністерства оборони США та інциденти зі смертями або інвалідностями.

В повідомленні командування не розкривалось, про які саме два інші випадки йдеться. Проте видання допускає, що ймовірно це авіакатастрофа конвертоплана V-22B Osprey під час навчань в Австралії, під час якої загинули пілоти та падіння бойового літака біля бази в місті Сан-Дієго під час тренувального польоту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Німеччині у вівторок, 19 вересня, розпочалося чергове засідання контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Його відкрив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

Головне