У США зійшов з рейок вантажний поїзд, в одному з вагонів був розчинник для фарби (ВІДЕО)

У США зійшов з рейок вантажний поїзд, в одному з вагонів був розчинник для фарби (ВІДЕО)

Неподалік американського міста Гавр, штат Монтана, 21 липня зійшов із рейок вантажний поїзд. Як інформує місцеве видання Havre Daily News, перекинулось 11 з 25 вагонів.

В одному з вагонів містився розчинник для фарби. Координаторка служби надзвичайних ситуацій округу Хілл Аманда Фрікель зазначила, що витоку небезпечної речовини не сталося. Також наразі про постраждалих не повідомлялося.

Також нині ще не встановлена причина інциденту на залізниці. На місці події працюють фахівці. Як очікується, відновити рух вказаною ділянкою вдасться до вечора суботи, 22 липня.

https://twitter.com/NationalIndNews/status/1682570034244190209

Нагадаємо, у квітні у США з рейок зійшли три вагони-цистерни з сірчаною кислотою. Подія сталась неподалік міста Вуд-Рівер, що у штаті Іллінойс. Того ж місяця у штаті Монтана, що на північному-заході США, відбулось сходження з рейок щонайменше 25 вагонів вантажного поїзда.

У лютому в Сполучених Штатах Америки сталася масштабна аварія на залізниці. Потяг, який перевозив хімічні речовини, зійшов з рейок, в результаті близько 10 вагонів перекинулись і загорілись.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у червні у Монтані обвалився міст через річку Єллоустоун. Інцидент трапився як раз, коли ним рухався поїзд з небезпечними речовинами. Внаслідок обвалення конструкції у воду впали “кілька небезпечних вагонів” з асфальтом і розплавленою сіркою. Ще два вагони, в яких був гідросульфат натрію – кисла сіль – у річну не потрапили.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.